Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Skara KF 2014 28.jpg

Åtalad SD-riksdagsman lämnar sina uppdrag

Den åtalade riksdagsmannen Anders Forsberg begärde under gårdagen att få lämna sitt uppdrag som ledamot av Sveriges riksdag. Avskedet kommer att formaliseras genom riksdagsbeslut på torsdag.

Anders Forsberg står åtalad för grov förskingring för att han under sin tid som kassör ska ha fört 1,1 miljoner kronor från partidistriktets konto till ett eget konto. Pengarna har betalats tillbaka.
Han har även lånat pengar av den lokala partiföreningen i Skara efter samma modell som i fallet med partidistriktet.

— Min politiska gärning har varit mer av ett kall än ett yrke. Jag kommer att se tillbaka på den här tiden med glädje. På grund av både yttre och inre omständigheter har jag trots detta under en tid känt att min nuvarande arbets- och livssituation varit ohållbar. Därför har jag bestämt mig för att lämna samtliga politiska och offentliga förtroendeuppdrag jag innehar som representant för Sverigedemokraterna, säger Anders Forsberg i ett pressmeddelande.

— Det här beslutet är fattat på mitt initiativ i samråd med gruppledningen. Min förhoppning är att jag med min erfarenhet och kunnande även fortsatt ska kunna bistå partiet framförallt i arbetet med miljö- och jordbruksfrågor.

— Anders har låtit sitt omdöme brista på ett sätt vi ser mycket allvarligt på. Vi är överens om att det inte längre är möjligt för honom att fortsätta verka som politiker, säger gruppledare Mattias Karlsson.

Till dess en långsiktig ersättare har tillsatts kommer företrädare från närliggande områden att träda in och sköta Anders Forsberg tidigare ansvarsområden.

Mest läst