Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

1/4
ANNONS ▼

80-åring befaras ha omkommit i branden

Ägaren till den eldhärjade villan på gården Granbacken, några kilometer söder om Nossebro, har ännu inte kunnat anträffas och polisen befarar att mannen omkommit i lågorna.

Mannen, som är i 80-årsåldern, bodde ensam.
– Platsen är avspärrad inför kriminalteknisk undersökning. I ett inledande skede rubriceras händelsen som mordbrand eftersom vi inte vet varken om personen är kvar därinne eller hur branden börjat, säger Kristoffer Hjelm, inre befäl vid polisen i Lidköping.
– Bilen stod hemma, vi har inga uppgifter om att han skulle befunnit sig någon annanstans. Tyvärr kan vi inte utesluta att han befann sig i villan när elden bröt ut.

Ännu på måndagsmorgonen var rökutvecklingen kraftig i huset och enstaka lågor slog tidvis upp. Räddningspersonal från Nossebro eftersläcker under dagen och bästa fall kan kriminalteknisk undersökning genomföras senare på måndagen.

Villan måste dock svalna ner innan personalen kan gå in. Enplansvillan i tegel hade källare under merparten av huset och trossbotten gör branden svårsläckt.

Räddningstjänsten i Nossebro fick larmet klockan 01 natten till måndag.
– Villan var helt övertänd när vi kom fram. Det fanns ingen möjlighet att gå in med rökdykare för att se om någon person var kvar inne i huset, berättar Stig Ribbing, styrkeledare vid räddningstjänsten.

Nossebrokåren fick hjälp med en tankbil från räddningstjänsten i Vara. Ett uthus och verkstad som finns i närhet av boningshusen kunde räddas.

Mest läst