Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Alliansens bryter samarbete med S

Alliansen bryter samarbetet med Socialdemokraterna och ställer sig i opposition för fösta gången i Götene kommuns historia. – Vi ser ingen annan väg just nu, säger Andreas Wändahl (FP).

Det är framförallt två saker som gjort att alliansens partier enhälligt valt att lämna samarbetet med Socialdemokraterna och ställa sig i opposition.
– Samarbetet fungerade bra under arbetet med budgeten för 2012, men när vi kom till budgetarbetet 2013 hände något märkligt, berättar Ann-Marie Widegren (M) och ger sin bild av ett möte strax innan fullmäktige i november då Socialdemokraterna ville återremittera budgeten och fick igenom en återremiss av en del av budgeten som skulle finansiera ett elva punkter långt inventeringsprojekt, Götenepaketer, efter protester från alliansen.

– Att komma i sista minuten med en återremiss, så gör man inte i ett samarbete, det sa vi redan då, säger Ann-Marie Widegren och berättar att samarbetet avbryts med omedelbar verkan och att alliansen kommer lämna ett eget förslag till investeringsbudgeten som tas i juni.

Alliansen reagerade också på Socialdemokraternas avsättning av förre kommundirektören Rogher Selmosson.

Mest läst