Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Byter Heimer mot Elfsborg

Lidköpingsfotbollen har levererat ännu en spelare till Elfsborg. Bryan Johansson, 16, har lämnat Heimer för en framtid i Borås.

Bryan Johansson, som för det mesta huserar till vänster i backlinjen, är näst i raden av Lidköpingskillar som prövar lyckan i Elfsborg.

Bakgrunden är att Bryans familj nyligen flyttat till Borås till följd av föräldrarnas arbete. Redan i våras tog därför Heimer kontakt med Elfsborg för att Bryan skulle få träna med klubben och sedan eventuellt slussas vidare till någon annan klubb i Borås.

Men på en veckas träning i augusti lyckades Bryan övertyga såpass mycket att Elfsborg erbjudit honom en plats i klubbens P16-trupp. Bryan har under våren tränat med Heimers juniortrupp och spelat i såväl junior- som P16-laget.

En krydda i sammanhanget är att Bryans sista match i Heimertröjan blev P16-lagets DM-kvartsfinal mot Gerdsken (seger med 3–1). Det innebär att Heimer är klart för semifinal – där just Elfsborg står för motståndet...

Bryan får dock inte möta sina gamla lagkamrater i Heimer eftersom han drog på sig två gula kort mot Gerdsken och därmed är avstängd i semifinalen.

bryan
Bryan Johansson, 16, har lämnat Heimer för en framtid i Borås.
Mest läst