Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

bowling
Anton Elofsson, BK Wik, dominerade stor när EM för hörselskadade avgjordes i Grekland. Anton fick med sig tre guld och två silver hem till Lidköping.

Elofsson fixade triss i EM-guld

Tre guld och två silver. Anton Elofsson, BK Wik, dominerade stort i samband med EM i bowling för hörselskadade i Aten, Grekland. – Det gick långt över förväntan, säger den 17-årige Lidköpingskillen.

Så sent som höstas erövrade Anton Elofsson två brons när deafolympics, hörselnedsattas motsvarighet till paralympics, avgjordes i Taiwan.
Inte illa, men inte gott nog.
– Jag var besviken efter den insatsen och ruskigt revanschsugen inför EM, säger Anton Elofsson.
Mästerskapet avgjordes under hela elva dagar i den grekiska huvudstaden och för Antons del började det lite trevande i singelspelet.

Han inledde förvisso lovande och ledde efter fyra serier, men avslutade med två sämre serier och slutade sexa.
Därefter gick det, minst sagt, bättre.
Tillsammans med Anders Nordell, Stockholm, tog Anton omedelbar revansch genom att ta EM-guldet för tvåmannalag.
– Jag och Anders blev tvåa i nordiska/baltiska mästerskapen för tre år sedan och jag visste att vi skulle spela bra tillsammans. I tvåmanna hade jag störst förhoppningar om ett guld på förhand, säger Anton, som sedan följde upp med silver i tremannalag.

Sverige startade med två lag – och slutade etta och tvåa.
Antons andra guld kom med femmannalaget, där han anförde det svenska laget genom att notera 266 poäng.

När resultaten från singel, två-, fem- och tremanna räknades samman visade sig att Anton Elofssons poäng renderade i en guldmedalj i All event. Ingen kunde matcha Antons snitt på 205,7 över 24 serier.
– Ett bra resultat i den hallen. Det var svårspelat, käglorna satt ”hårt”. På hemmaplan gör jag sådana poäng alla dagar i veckan, ler Anton.
De 16 bästa spelarna från All event fick en plats i det avslutade evenemanget, Masters, där alla mötte alla i matchspel och tio bonuspoäng tillföll den som vann varje enskild match.

Anton inledde lite knackigt, men spelade upp sig och nådde finalen, där det dock blev förlust mot en engelsman.
– Han spelade bra, inte mycket att göra åt, kommenterar Anton, som förstås var mycket nöjd när han summerade mästerskapet.
– Jag visste att jag hade chans på några medaljer, men tre guld och två silver hade jag inte vågat hoppas på, säger han.

Närmast väntar sommaruppehåll innan försäsongen med allsvenska Wik drar igång.
– Kommande säsong ska vi gå upp i elitserien, fastslår Anton, som har ett annat mål lite längre bort vid horisonten – VM i Argentina till hösten.

Jonas Norlin
jonas.norlin@nlt.se
0510-897 21

Anton Elofsson tog fem medaljer – tre guld och två silver – i EM i bowling för hörselskadade. Gulden kom i tvåmanna- och femmannalag, samt i All event. Silver blev det i tremanna och Masters.

Mest läst