Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

kamera
Kameraövervakning nattetid på Torgbron. Bättre belysning nattetid på ett antal gång- och cykelstråk i staden och ha polisstationen kvar i staden. Så, vill Folkpartiet bland annat öka tryggheten i Lidköping.

FP vill att Torgbron kameraövervakas

Kameraövervakning nattetid på Torgbron. Bättre belysning nattetid på ett antal gång- och cykelstråk i staden och ha polisstationen kvar i staden. Så, vill Folkpartiet bland annat öka tryggheten i Lidköping.

– Vi vill utreda om det finns ett intresse för kameraövervakning. Finns intresset så får det bli ett samarbete mellan kommunen och polisen. På riksplanet pågår ett arbete för att förenkla reglerna för sådan övervakning. Blir det förändring så vill vi vara med på tåget, förklarar Pär Johnson, Folkpartiets förstanamn i valet i Lidköping.
– Övervakning är ett medel att förebygga, inte ett mål i sig, säger Charlotta Stark, nummer två på valsedeln.

Trygghet är ett ämne som hela tiden återkommit när partiet haft dialog om viktiga ämnen att ta upp inför valet, förklarar Pär Johnson.
Ute på stan är det tryggheten när man rör sig nattetid som är i fokus. Där vill man åstadkomma trygga stråk genom lämpliga åtgärder.
– Om behovet finns och polisen känner att den klarar det skulle den kunna lägga in mer närvaro på sådana platser i sin cirkulation, säger Pär Johnson.
– Först måste vi utreda vad det finns för intresse för sådana här åtgärder, sedan får vi göra en enkät om vilket behov Lidköpingsborna känner, tillägger han.

Han betonar att trygghet nattetid på stan är en del i ett större sammanhang man måste arbeta för, från tillgången till akutvård för barn via familjestöd och aktiviteter för ungdomar till trygghetsboende på äldre dagar och parboendegaranti.

Anders georgsson
anders.georgsson@nlt.se

Kameraövervakning av Torgbron, där det händer en hel del på nätterna, är ett förslag.
Bättre belysning på gång- och cykelvägar längs Lidan,
från De la Gardiegymnasiet mot Framnäs centrum och
från Rudenschöldskolan mot Ågårdsområdet är ett annat.
Mer polisnärvaro på vissa ställen, som kring torget,
på Torgbron och i Stadsträdgården på sommaren.


Mest läst