Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Götene får toppbetyg för miljö och bemötande inom äldreomsorgen

Äldreomsorgen i Götene får mycket bra betyg när det gäller de öppna jämförelser som gjorts i en riksomfattande undersökning. Det är Sveriges kommuner och landsting i samarbete med socialstyrelsen som står bakom rapporten.

För Götene kommun är resultaten överlag mycket bra, och i den rankningsmodell som används placerar sig kommunen bättre än på 20:e plats i landet på nio av 26 frågor.
På två frågeställningar ligger man till och med i topp och har de bästa placeringarna bland landets 290 kommuner. Där Götene toppar är inom måltidsmiljön vid kommunens särskilda boenden. 88 procent av de tillfrågade anser att måltiderna alltid eller oftast är en trevlig stund.
På den andra frågan där Götene ligger i topp är hur de boende uppfattar att personalen informerar om tillfälliga förändringar inom verksamheten. Här är 77 procent av de tillfrågade nöjda, vilket kan jämföras med 46 procent som ett riksgenomsnitt. Vidare ligger Götene på 10:e plats eller bättre i frågor som gäller allmänt bemötande från personalen.

Läs mer i papperstidningen på fredag.

Mest läst