Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Gunnar Djup

En av Lidköpings mest kända och uppskattade invånare, Gunnar Djup, har avlidit i en ålder av 81 år. Han ingick i musikgruppen Bröderna Djup som tog Sverige med storm i början av 80-talet.
Gunnar föddes den 12 augusti 1932 i Sunnersberg men flyttade 1939 till Strö och började skolan där. Sedan arbetade han som dräng innan han 1953 flyttade till Lidköping och anställdes på Vänerns träförädling. Företaget blev senare Star, och Gunnar blev kvar där tills nedläggningen 1983. Därefter arbetade han på Lovene dörrfabrik.

Gunnar klippte aldrig banden med Strö, trots att han flyttade därifrån redan i 20-årsåldern. Den stora familjen - Gunnar var ett av tolv syskon - låg honom varmt om hjärtat och han återvände gärna till gemenskapen i familjen. I unga år började han spela bandy i Svarthall SK och blev Ströklubben trogen under hela sin karriär.
Genom Svarthall lades också grunden för Bröderna Djup. Klubben behövde pengar, och vid olika tillställningar i Strö och Sunnersberg under 60-talet spelade Jonas, Pelle och Gunnar på instrument som lie och såg för att förstärka klubbkassan.

1979 fick Bosse Larsson på tv:s Nygammalt tips om det udda bandet av en släkting till bröderna. Det blev upptakten till en lång rad framgångsrika år på landets scener då Bröderna Djup fyllde folkparker och nöjeslokaler på ett sätt som inte skådats sedan Snoddas tid. Gunnar sade i en intervju inför 80-årsdagen förra året att han inte tyckte att det gruppen gjorde var så märkvärdigt men att han var glad över uppskattningen och att de där åren med Bröderna Djup hade givit honom mycket.
Gruppen upphörde 1993 när Pelle Djup avled. Gunnar och Jonas fortsatte att spela under stillsammare former i några år innan de slutligen lade av.
Gunnar Djup var en mycket uppskattad människa som charmade med sin lågmälda humor. Hans vänliga sätt gav honom en stor vänkrets.
Närmast sörjande är makan Berith och döttrarna Anneli och Lisbeth med familjer.

Mest läst