Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

nybygge
Inom kort står Ifocus Films nya huvudkontor på Björkhem i Främmestad klart. 800 kvadrat i två plan för 6,5 miljoner. Framför byggnaden syns företagets vd Ronnie Brolin och Linus Gidstedt.

Huvudkontoret på hemmaplan

Främmestadsföretaget Ifocus film och multimedia storsatsar på hemmaplan. Inom kort står företagets huvudkontor klart vid Björkhem, strax invid vd:n och producenten Ronnie Brolins bostad.

6,5 miljoner kronor satsas på en tvåvåningsbyggnad som ska bli centrum för företagets film- och musikprojekt och andra verksamheter. Ytan blir 800 kvadrat.
– Vi har bra utrustning men har saknat bra lokaler, säger vd Ronnie Brolin. Nu byggs huvudkontoret här i Främmestad, men vi kommer också att ha kvar våra kontor i Lidköping och Göteborg.

Totalt sysselsätter Ifocus åtta personer, varav sex ska jobba på Främmestadkontoret. Bland övriga anställda återfinns Linus Gidsatedt, David Malm, Urban Björklund, Maria Brolin med flera.
Här ska flera kontor, mixstudio, inspelningsstudio, klippstudio, konferensrum, logi, mötesrum med mera inrymmas.
– Dessutom får vi bättre ordning på vårt lager, berättar Ronnie.
Byggnaden får golvvärme, ett centralt styrpanelrum, akustikväggar och högkvalitativa musikstudios med bland annat dubbla väggar. Brolin har vinnlagt sig om att anlita lokala entreprenörer för byggnationen.

Företaget har i dagsläget flera olika filmprojekt på gång och man samabetar med bland annat Lidköpings kommun, med studieförbundet Sensus och organisationen Bris.
Flera av Ifocus tidigare filmer har gått mycket bra. Exemelvis har utbildningsfilmen Älska mig nu setts av 50 000 skolbarn runtom i Sverige.
Ett samarbete har också inletts med Skara stift. Ifocus erbjuder konfirmationsläger vid Björkhem och i sommar även premiär för helt nya filmkollo.

– Intresset för dessa aktiviteter är stort. Vi arbetar med olika metoder för att använda film i konfirmationsläsningen. Det handlar om läger med filmaktiviteter, att arbeta praktiskt med film på olika teman och ämnen, berättar Ronnie.
Officiell invigning av det nya huvudkontoret blir det efter sommaren.

Börje Andersson

Mest läst