Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Stavdal
I skydd av en container hade en man börjat klippa i stängslet runt Stavdals område i korsningen Jungmansgatan-Sockerbruksgatan.

Inbrottsförsök mitt på eftermiddagen

Klockan halv fem på tisdagseftermiddagen stängde Stavdals maskinuthyrning för dagen. Strax innan försökte en person klippa upp stängslet runt företagets område.

Peter Gustavsson jobbar som uthyrare på Stavdal. Strax före halv fem plockade han i ordning på företagets gård inför stängningen.
– Då svängde det in en man i bil genom grindarna och sa att det satt en person och klippte i staketet utmed Jungmansgatan, säger Peter Gustavsson.

Där har Stavdal ett par containrar uppställda vid staketet och när Peter rundade dem fick han se en man springa över gatan till en väntande bil.

– Killen i bilen ropade till sin kompis när han fick se mig och när båda var i bilen svängde de in på Sockerbruksgatan och körde in mot stan. Jag skulle tro att de var i 25-årsåldern, säger Peter Gustavsson.
Han kunde konstatera att det låg en tång kvar på platsen och att ett par märlor i stängslet var avklippta.

Tidpunkten för att göra inbrott kan onekligen förefalla konstig och Peter Gustavsson tror heller inte att det var syftet just då:
– Min känsla är att de var där för att reka och förbereda inför ett inbrott. Men med tanke på hur mycket folk och bilar som är i rörelse här verkar det ju också konstigt. Det hade varit enklare att bara gå igenom grinden...
– Skämt å sido, sådant här känns olustigt och vi får hoppas att de inte kommer tillbaka.

Bilisten som varskodde om inbrottsförsöket nämnde att han filmat inbrottsförsöket med telefon. I hastigheten fick företaget inte reda på hans namn.
– Han är förstås välkommen att höra av sig till oss och polisen, säger Peter Gustavsson.
Händelsen är polisanmäld och rubricerad som försök till inbrott.

Mest läst