Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

24-timmarsradio 2
I radioprogrammet Tuppar i hönshuset tävlade Muamer Luksija, Totte Thieme och Johan Sjöäng i killpanelen mot tjejerna Caroline Bohman, Kajsa Johansson och Hannah Linderoth.

Intensivt dygn i radiostudion

Under 24 timmar sändes det liveradio från Radio live på Sockerbruket – från klockan 12 på lördagen till samma tid i dag.

Under dygnet pågick flera olika program och ett antal personer höll igång sändningen. Det bjöds på allt från spöken och andar till särskilt utvald musik.
Ett två timmar långt program som sändes under lördagskvällen var Tuppar i hönshuset, där en killpanel och en tjejpanel ställdes mot varandra för att tävla om vilka som kunde svara rätt på flest frågor om det motsatta könet. Frågorna ställdes av programledarna Alexander Gustafsson och Cathrine Berglund.

Tjejerna fick svara vad de trodde var rätt svar, sedan gav killarna sitt svar, och vice versa. Efter flera utförliga diskussioner slutade tävlingen 5–5 Då hade man bland annat fått veta saker som varför tjejer går två och två på toaletten, varför killar dras till yngre tjejer och vad det egentligen är med killar och att göra två saker samtidigt...

Alexander Gustafsson från Jönköping var på plats i Lidköping för att främja samarbetet mellan de två städerna. Som grundare och ordförande till Radio Live har han hållit på sedan 2006, och föreningen har runt 90 medlemmar. Av dem är cirka 30 från Lidköping, med tio aktiva program som sänds under veckorna.
– Vår slogan är att det är en radiostation av undomar för ungdomar, berättar Alexander. Nästan vem som helst kan börja sända hos Radio Live, det är bara att vara intresserad och vara mellan 15–25 år.

Idéerna till både 24-timmarssändningen och Tuppar i hönshuset kom upp under ett radioprogram som Cathrine Berglund varit med i, med tanken att alla som vill sända radio skulle kunna umgås ännu mer. Och det har hon lyckats med, redan tidigt på förmiddagen hade flera installerat sig på Sockerbrukets andra våning med kuddar, godis och kameror för att orka hela natten. För att fördriva tiden medan man inte sände gjordes saker som att äta pizza, filma, bikta sig i biktrummet eller bygga jätte-pappersflygplan.

Den som är sugen på att börja sända radio är välkommen att prata med Cathrine eller Caroline Bohman, som tillsammans hjälper nya radiopratare.
– Vi är på Sockerbrukets ungdomsverksamhet på måndagskvällar och sedan hjälper vi till med förberedelser, workshop och är med de första sändningarna tills man kan ta eget ansvar, avslutar Cathrine.

24-timmarsradio 3
Grundaren av Radio live, Alexander Gustafsson, hade under helgen rest från Jönköping för att kunna medverka under den 24 timmar långa radiosändningen från Sockerbruket. Cathrine Berglund, som agerade programledare i Tuppar i hönshuset, pekade med hela handen när det gällde att dela att poäng till de båda lagen.
24-timmarsradio 4
Mest läst