Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

gubböra
Den underbara hembygdsvännen Torgny Assarsson, i Per Fritzells gestalt.

Komisk konst på hög nivå

Gubbröra-hjulet snurrade och fick avgöra vad After shave, Anders Eriksson och Den ofattbara orkestern skulle erbjuda publiken i Vara. Inför två fullsatta hus lyfte det välbekanta gänget fram välsmakande praliner ur shower och tv-program de kreerat genom åren.

Herrarna Knut Agnred, Jan Rippe, Per Fritzell och Anders Eriksson får först 500 personer att vända den varma höstsolen ryggen för att gå in i konserthuset mitt på eftermiddagen.
Det var helt okej att byta sol mot gubbröra med det här gänget. Lika många kom sedan till kvällsföreställningen.

Igenkänningsfaktorn var hög. Särskilt för dem i publiken som var med förra gången dessa gubbar gästade konserthuset med sitt snurrande lyckohjul. Men underhållning av det här slaget kan man se om och om igen.
Anders Erikssons Spanarn är en go gubbe som lät publiken minnas tider då det därmed mobiltelefon var ganska nytt. Lyckohjulet snurrade även fram ett inslag med ukulelemusik med Anders Eriksson. Sången han sjöng handlade om en plats där ingen vart
– Naum.

Ur En himla många program fick Knut Agnred visa det eminenta Brysselsteget och Per Fritzell trädde fram både som den försynte husvagnsägaren i träningsoverall och Foppa-tofflor och som den likaledes försynte hembygdsvännen Torgny Assarson från, just det, Naum.

Timmarna med det här gänget blev till ett kört återseende, roande och tempofyllt så det förslår. Och det är bara att konstatera att ur After shaves
och Galenskaparnas nöjestub har det sprutats massor av texter som håller länge än.

Lillemor Karlin-Flink
lillemor.karlin-flink@nlt.se 0510-89782

Mest läst