Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

lan
Ensam i datorsalen, men inte så länge till. Rasmus Lindell hoppas på stor publik när Lidköpings dataförening kommande helg anordnar ännu ett lan-konvent.

Lanarna satsar på publiken

Till helgen är det dags för ett nytt lan-konvent i Lidköping. Evenemanget genomförs i två hallar. – Det ger bredd som kan öka intresset, säger Rasmus Lindell, ordförande i Lidköpings dataförening.

På fredag inleds lan-konventet som avslutas på söndag. Rotundan får anses vara huvudarena, där blir det bland annat turneringar i datorspel. I Parketten-Näcken är fokus mer lagt på media, musik, film och digitalt skapande. En avdelning som ska vara roligare för publiken.

– Vi vill ju att fler ska få upp ögonen för datorerna, menar Rasmus Lindell. Det finns så många fördomar om att alla vi som håller på med det här inte gör något annat och är att betrakta som missbrukare. Den bilden hoppas vi att lan-konventet ska ändra på, vi håller till exempel stenhårt på nykterheten och vill visa att det här faktiskt är en mycket social tillställning.

Vad gäller själva tävlandet finns det plats för 300 deltagare som spelar i olika lag. Deltagarna kommer från hela landet, somliga till och med från våra grannländer.
Det här är fjärde lan-konventet som Lidköpings dataförening anordnar. Liknande tävlingar anordnas förstås över hela landet. Även om inte själva spelintresset har minskat anordnas färre tävlingar nu, vilket Manuel Melani i dataföreningen tror beror på att det inte finns några stora pengar att tjäna.

– De som trodde att det enkelt gick att dra in en hacka har försvunnit, det handlar om mycket ideellt arbete som vi lägger ned för att det är så skoj. Det är ett risktagande, men vi räknar med att det ska gå runt.

Mest läst