Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

l
Lars Johansson, verksamhetschef på Friskis och svettis.

Lugnare på Sockerbruket

Skadegörelsen och oroligheterna i Sockerbrukets entré och allmänna ytor har dämpats betydligt de senaste månaderna. Det anser Lars Johansson, verksamhetschef på Friskis och svettis, en av husets stora hyresgäster. – Det är oerhört mycket lugnare nu. Jag har inte hört att någon medlem klagat, säger han.

Han var en av dem som ansåg att det behövdes en skärpning vad gällde miljön på Sockerbruket. En hotsituation uppstod i en hiss och det inträffade skadegörelse i stort sett varje vecka.

Efter samråd med kommun och fastighetsägare kopplades föreningslivet in och under en kort period ordnade Lidköpings FK extra husvärdar i huset. Därefter inträffade ett större bråk, se artikel bredvid, som hanterades av polisen. Efter det tycks problemen ha minskat.

Lars Johansson hoppas att lugnet ska hålla i sig. Vintermånaderna då det är kallt ute har tidigare varit en stökigare period då många ungdomar söker sig in i lokalerna.
– Det är inget nytt att problemen minskar när värmen kommer och de ökar under vintern.

Anders Djup, vd för fastighetsägaren Lidköpings näringslivsfastigheter, anser också att utvecklingen i huset varit positiv.
– Det har blivit oerhört mycket bättre. Skadegörelsen är helt borta den senaste tiden.

Han upplever att de ungdomar som han känt till som struliga har lugnat ned sig. Personer som tidigare blivit påkomna med skadegörelse sköter sig i dag.
– Det är barn det handlar om – ungdomar i 14-15-årsåldern.

Han nämner Lidköpings dataförening som en av de aktörer som han anser hjälpt upp situationen.
– De har en väldigt fin anläggning och har gjort ett jättebra jobb med att sysselsätta ungdomar som inte haft något att göra.

Mest läst