Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Mångfald är respekt för olikheter

Svar till Mario Melani, NLT 7/7:

Med olikheter ges även möjlighet att se varje individ och ge denna de möjligheter som behövs.
Har erfarenhet av ett av mina egna barn som gått genom hela grundskolan med läs och skrivsvårigheter utan hjälp trots oss föräldrars vädjan om stöd. Då är jag ändå duktig på att strida för det jag tror på och inte främmande för hur man agerar i olika instanser. Hur går det för alla andra och hur bra är det för självförtroende för dessa barn? Nu fick han hjälp på gymnasiet och det är jag oerhört glad över, men tänk vilket skillnad det varit om han fått stödet tidigare dvs. redan i grundskolan.

Har även dagsfärska erfarenheter av lärare som sliter och kämpar med att få ordning i sina klasser där det finns elever som har andra utmaningar än själva inlärningen. Detta går givetvis ut över alla i klassen och är inte bra för någon. Jag anser att alla måste få det stöd och hjälp för lärandet som just det barnet behöver, se och värna om olikheter istället för att hantera alla lika.

Valfrihet betyder för mig inte att vi måste ha massor av friskolor i Lidköping. Valfrihet är för mig ett medel för att se till att kommuninvånare får bästa möjliga förutsättningar. Det finns ingen som etablerar en friskola i Lidköping om de inte anser att det finns underlag för att få elever. Ta bara det fria vårdvalet som vi nyligen infört inom primärvården, inte en enda ny vårdcentral etablerade sig i Lidköping vilket är ett jättebra bevis på att de vi redan har fungerar ypperligt.

Tänk om vi var i ett läge där ingen friskola anser att det finns utrymme att etablera sig i Lidköping istället för som idag inte tillåtas etablera sig. Det vore verkligen bra för våra barn.

Pär Johnson

Mest läst