Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Nu försvinner Svenskarnas parti

Daniel Höglund i Svenskarnas parti kallas till Grästorps kommunfullmäktigemöte nästa torsdag. Men när första punkten är avklarad måste han lämna lokalen. För minst fyra år framåt.

Nu har Skatteverkets beslut kommit också i skriftlig form till Grästorps kommun. Daniel Höglund kan inte vara skriven på två ställen. Eftersom hans familj bor i Vänersborgs kommun är det också där han ska vara skriven. Och personer bosatta i Vänersborgs kommun kan inte väljas in i en politisk församling i Grästorps kommun.

I materialet finns bland annat Skatteverkets intervjuer med Daniel Höglunds familj men exakt vad som kommer att skickas ut i handlingarna till ledamöterna är inte klart. Ett visst underlag för beslut ska emellertid finnas med.
– Men här är nu lagen tydlig, fullmäktige kan inte fatta ett annat beslut än att entlediga Daniel Höglund från hans politiska uppdrag, säger Roger Andersson (C), kommunalråd.
Enligt folkbokföringslagen så ska entledigandet ske omedelbart, alltså oavsett om det finns tid kvar för ett överklagande. Daniel Höglund upplystes muntligen om detta vid det senaste sammanträdet.

Länsstyrelsen har inte kunnat utse någon ersättare till Daniel Höglund vilket betyder att Svenskarnas partis stol i fullmäktige blir tom. Och inflytandet på Grästorps politik kommande fyra åren upphör därmed helt.

Punkt ett på dagordningen den 16 december är ärendet ”entledigande av fullmäktigeledamot”.

Kristian Hjorth

daniel
Daniel Höglund.
Mest läst