Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Skaraborgs tingsrätt5

Åtal mot mordmisstänkt dröjer ytterligare

Åtalet mot den man som misstänks för mord på en treåring i Skaraborg dröjer ytterligare minst två veckor. Under fredagen hålls ytterligare en omhäktningsförhandling.

På nytt skjuts åtalet på framtiden mot den man som misstänks för mord på en treåring i Skaraborg och grov misshandel av ett yngre barn i samma familj.

Åtalsfristen går på fredagen ut, men på torsdagen begärde vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm förlängning i ytterligare två veckor.

Lars-Göran Wennerholm anger samma skäl till att åtalet dröjer som tidigare.

– Vi har inte fått det slutgiltiga obduktionsprotokollet ännu och vi får helt enkelt invänta det, säger han och fortsätter:

– I övrigt har inget förändrats i sak utan misstankarna mot honom kvarstår.

Den misstänkte 26-åringen från Skaraborg har suttit häktad sedan den 13 oktober.

På fredagen kommer en omhäktningsförhandling att ske i Skaraborgs tingsrätt. Försvaret har vid tidigare förhandlingar såväl motsatt sig en förlängning som gått med på det.

Fredrik Kron, den misstänkte 26-åringens advokat, menar att hans klient nu suttit såpass lång tid och kommer på nytt att motsätta sig en åtalsförlängning.

– Man kan bara konstatera att det har gått lång tid och vi menar att man bör ifrågasätta om det är proportionerligt. Det är det som domstolen få ta ställning till, säger han.

Hans klient förnekar brott.

Läs mer: Man i 25-årsåldern häktad för misstänkt barnmord

Mest läst