Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Berusad man stal förre chefens bil

Mannen stal sin tidigare chefs bil efter personalfesten och körde hemåt med nära två promille alkohol i blodet.

Det var i höstas som ett företag i Götene hade personalfest och en av deltagarna var en 51-åring som tidigare arbetat där.

Under kvällen serveras både öl och vin och när 51-åringen lämnar festen går han till ett gatukök och dricker ytterligare några öl.

Några timmar senare vill han ha skjuts hem och ber en i personalen på gatuköket, som han känner sedan tidigare, att köra hem honom. Den anställde säger nej men ringer istället taxi vilket ska ha gjort 51-åringen arg.

I polisförhör berättar den anställde på gatuköket att samtidigt som taxin anländer kommer chefen för det företag vars fest 51-åring börjat kvällen på. Chefen parkerar utanför och går in på gatuköket och då ser personalen hur 51-åringen går ut och sätter sig i och kör i väg i sin tidigare chefs bil.

De ringer polisen och den anställde på gatuköket åker därefter tillsammans med chefen till den ort där 51-åringen bor. De hittar honom körandes i ett villakvarter och lyckas få honom att stanna. 51-åringen ska dock inte velat lämna bilen så hans tidigare chef tar nyckeln och drar ut honom ur bilen.

När polisen anländer visar det sig att 51-åringen har 1,97 promille alkohol i blodet och i förhör har 51-åringen uttryckt att han är väldigt ledsen över det som påstås ha hänt, men förnekar brott.

Han åtalas nu för grovt rattfylleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mest läst