Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Åtal dröjer för mordmisstänkt

På torsdagen begärde åklagaren mer tid för att kunna lägga fram ett åtal mot den man från Skaraborg som är misstänkt för mord på en treåring.

26-åringen från Skaraborg är misstänkt för mord på en treåring och grov misshandel mot ett barn i samma familj, brott som han suttit häktad för sedan den 13 oktober.

På fredagen går åtalstiden mot mannen ut men åklagaren lämnade på torsdagen in en begäran om förlängd åtalstid i ytterligare två veckor.

Något som kommer att beviljas utan förhandling i tingsrätten, enligt Fredrik Kron, den misstänktes advokat.

Skälet är helt enkelt att ingenting har förändrats i sak sedan förra häktningen. Försvaret bedömer det såpass osannolikt att rätten skulle motsätta sig åklagarens begäran att en åtalsförlängning medges utan förhandling.

– Men min klients inställning är helt oförändrad. Han förnekar brott, säger advokaten Fredrik Kron.

Misstankarna mot 26-åringen gäller mord på ett treårigt barn och grov misshandel på barnets yngre syskon som ska ha skett i mannens hemkommun i Skaraborg den 9 oktober respektive 5 oktober.

Polisen har tidigare uppgett att obduktionsrapporten från undersökningen av treåringen är ett viktigt dokument i utredningen och att det tar ett antal veckor innan den är klar.

Mest läst