Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Stopp i avloppsledning

Det är stopp i en avloppsledning mellan Ardala och Bernstorp i västra delen av Skara. I väntan på att Skara energi ska lokalisera felet körs spillvattnet från Ardala via slambil, samtidigt som de boende uppmanas att vara sparsamma med spolning till avlopp.

Allt spillvatten kommer inte att kunna tas med slambil, men det rinner då istället ut i ett närliggande vattendrag.

- Våra kunder kommer inte att märka av stoppet, det är viktigt att påpeka det, säger VA-chef Sven-Eric Stenermark.

Det var i måndags, i samband med en rengöring, som det blev stopp i spillvattenledningen mellan Ardala och Bernstorp. För att hålla spillvattenledningen ren invändigt måste man med jämna mellanrum trycka en plugg genom ledningen med hjälp av vatten, och det är den här pluggen som nu har fastnat.

- Det går att likna vid att man spolar en kork genom en slang, det finns inget annat sätt att göra det på, säger Sven-Eric Stenermark.

Felsökningen har pågått i ett par dagar och Skara energi har så här långt kunnat lokalisera stoppet till en 400 meter lång sträcka. Släpper inte stoppet med hjälp av högt vattentryck, kommer man att få gräva vid de platser där man kan misstänka att pluggen fastnat.

- Det kan vara löst om ett par timmar, men det kan också ta ett par dagar. Men som sagt, våra kunder kommer inte att märka av det.

Mest läst