Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Underskott 8

"En fruktansvärd tragedi för familjen"

Lidköpings kommun har startat en utredning enligt Lex Sarah med anledning av att ett barn i treårsåldern misstänks ha mördats. Familjen har tidigare haft viss kontakt med socialtjänsten i Lidköping.

Enligt Helen Smith, förvaltningschef på social och arbetsmarknad i Lidköpings kommun, är personalen mycket upprörd och närmast i chock över vad som har hänt.

– Det är en fruktansvärd tragedi för de som är drabbade och då tänker jag närmast på familj och anhöriga. Men det är också en tragedi som påverkar och berör vår personal på förvaltningen otroligt mycket just nu. Vi är närmast i chock och försöker ta till oss vad som har hänt och hur vi kan hjälpa familjen, säger hon till NLT på torsdagseftermiddagen.

Förvaltningen fick information om händelsen under onsdagskvällen och satte igång en krisledningsgrupp. Även under torsdagen har ledning och personal suttit i möte.

Med anledning av händelsen har kommunen startat en utredning enligt Lex Sarah och även gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

– Det har vi gjort för att på något sätt se om vi hade kunnat göra någonting annorlunda i vår handläggning utifrån Socialtjänstens ansvar. Samtidigt är det här en väldigt speciell situation. Vad jag känner till har ingen här någonsin varit med om något sådant här tidigare och det gör situationen väldigt krävande, säger Helen Smith.

Vilken typ av kontakt har den här familjen haft med socialtjänsten i Lidköping?

– Vi har haft en viss kontakt, men mer än så vill jag inte säga i nuläget av hänsyn till att det pågår en polisutredning.

Mest läst