Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

1/2
ANNONS ▼

Hamnföreningen vill ha bort övergiven båt

En ensam, tillsynes övergiven, båt ligger just nu felaktigt och förbjudet förtöjd i småbåtshamnen i Lidköping. Vems är den? Det undrar både Framnäs hamnförening och båtplatsens ägare.

– Vi vet inte vem som äger båten och den tillhör inte han som äger båtplatsen, säger Anders Kjellberg, ekonomiskt ansvarig i Framnäs hamnförening.

Exakt när kabinbåten med namnet Cebéme lades där vet inte Framnäs hamnförening, de noterade den först när de andra båtarna hade plockats upp för säsongen. Då antog föreningen att den tillhörde båtplatsens ägare men när den låg kvar efter den 1 december, då det är förbjudet att ha båten förtöjd i hamnen, reagerade de.

Pia Kilström, kanslist, kontaktade ägaren till båtplatsen som visade sig vara ovetande om att någon annan använder platsen.

– Det är inte hans båt, säger Pia Kilström.

Trots att båten ligger förtöjd på otillåten plats kan varken båtplatsens ägare eller Framnäs hamnförening göra något, de får inte ens gå ombord. För båtplatsens ägare blir båten bara ett problem om den ligger kvar i vår när han vill lägga i sin egen båt igen men för föreningen är båten, som ser ut att vara i sjödugligt skick, ett akut problem.

– Om det skulle hända något och den sjunker är det för grunt i inloppet för att vi ska kunna komma in med så stora båtar som behövs för att ta upp den, säger Pia Kilström.

Nu hoppas hon och Anders Kjellberg på mildväder och att ägaren ger sig till känna och tar sitt ansvar.

– Vi har varit i kontakt med polisen och kommunen och har fått hjälp av deras jurist att begära särskild handräckning av Kronofogden för att få flytta den, säger Pia Kilström och Anders Kjellberg tillägger:

– Men vi vill helst att ägaren hör av sig.

Mest läst