Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Ja till Power big meet

Fullmäktige har sagt ja till framtida värdskap för bileventet Power big meet.

Kommunfullmäktige säger därmed i praktiken ja till styrelsen i Lidköping Hovby flygplats AB att hyra ut Hovby flygplats till eventet utan att be kommunstyrelsen om lov. Godkännandet sträcker sig fram till 2021.

430 000 kronor anvisas till att täcka oförutsedda kostnader under PBM 2019. Nästa år blir det Destination Läckö Kinnekulle som ska leda kommunens arbete med att ro projektet i land.
Själva bileventet arrangeras av en privat arrangör. Kommunens deltagande gäller exempelvis logistik, planering av trafiksituation och styrning av hur cruisingsträckor ska planeras.

Liberalernas Pär Johnson, ställer sig positiv till PBM under fullmäktige, men anser att värdskapet bör prövas för varje år. Han efterfrågar även en redogörelse över kommunens kostnader och inkomster under PBM.
– Vi måste veta hur det går ekonomiskt.

Hans åsikter får stöd av Claes-Göran Borg (V).

Rasmus Möller (M), begär votering vid röstningsförfarandet. Han uppger att han vill pröva om den politiska majoriteten S, C, KD och MP verkligen är enig i frågan, med hänvisning till att PBM kan vara en känslig fråga för Miljöpartiet.

Mycket riktigt så valde MP att inte säga ja till förslaget.

Istället avstod Marianne Bonnevier och Håkan Sanderi att rösta i voteringen.  Ja-förslaget vann med 32. Nej-rösterna var 17 till antalet.Miljöpartiet avstod att rösta i voteringen och ja-förslaget vann med 32. Nej-rösterna var 17 till antalet.

Mest läst