Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

hörlings säljer NLT
Familjen Hörling, Anders, Annika och Lennart, säljer familjeföretaget NLT till NWT Gruppen, här representerad av vd Mats Muregård och Staffan Ander, chefredaktör för NWT.

NLT köps upp av NWT Gruppen

NWT Gruppen och familjen Hörling kom på tisdagen överens om att NWT Gruppen, där bland andra SLA, Mariestads-Tidningen och Hjo Tidning ingår, ska köpa Nya Lidköpings-Tidningen (NLT).

För familjen Hörling, pappa Lennart och barnen Anders och Annika, har beslutet att sälja familjeföretaget växt fram under den senaste tiden.

- När vi tittar framåt ser vi att det kommer att bli allt svårare på alla områden att vara en ensam tidning i den nya medievärlden. Bland annat kommer den digitala omställningen att kräva investeringar i teknik och kunskap som vi har svårt att klara på egen hand, säger Anders Hörling, delägare och chefredaktör för NLT.

- Vi har därför kommit till slutsatsen att det bästa för NLT:s framtid är att finnas i ett större sammanhang och då var NWT Gruppen det naturliga valet. Vi har under många år haft ett gott samarbete och NWT Gruppen delar våra värderingar, inte minst när det gäller vikten av den lokala journalistiken, säger Anders Hörling och tillägger att NWT Gruppen också har väldigt goda resurser för att fortsätta utveckla NLT.

Staffan Ander, chefredaktör för NWT och delägare i NWT Gruppen AB, poängterar att NLT även fortsättningsvis kommer fokusera fullt ut på lokal journalistik.

- Det är mycket viktigt med lokal och god journalistik, poängterar Staffan Ander.

- Köpet av NLT känns mycket bra. Tidningen är mycket välskött och passar bra in i vår struktur i Skaraborg där vi redan i dag ger ut tre tidningar i Skövde, Mariestad och Hjo, säger Staffan Ander.

Nya Lidköpings-Tidningen med sajten nlt.se är den ledande nyhetstidningen i Lidköping, Götene, Vara, Essunga och Grästorp. Papperstidningen kommer ut tre dagar i veckan (mån, ons och fre) med en TS-upplaga 2017 på 21 400 exemplar.

Mediebranschen befinner sig i en snabb förändring, där lokala aktörer i dag utmanas både av stora nationella och internationella företag.

- Vi kan tillföra resurser till NLT, främst på det digitala området där NWT Gruppen gör stora satsningar. Det finns även samordningsfördelar med koncernens övriga tidningar, främst i Skaraborg där vi sammantaget får en stark marknadsposition. Men det finns också samordningsfördelar inom andra områden där vi som koncern har större möjligheter än man som eget självständigt bolag har, säger Mats Muregård vd för NWT Gruppen.

Affären omfattar bolaget Nya Lidköpings-Tidningen AB med tidningsrörelsen, samt fastigheten i Lidköping. Ägarskiftet planeras till den 2 januari 2019.

NWT Gruppen

NWT Gruppen är verksam i Värmland, Dalsland, Skaraborg och äger morgontidningar, gratistidningar samt digitala medier. De varumärken som ingår i koncernen är Nya Wermlands-Tidningen, Värmlands Folkblad, Karlstads-Tidningen, Arvika Nyheter, Filipstads Tidning, Fryksdalsbygden, Karlskoga Tidning, Karlskoga Kuriren, Nya Kristinehamns-Posten, Säffle-Tidningen, Dalslänningen, Provinstidningen Dalsland, Skaraborgs Allehanda, Mariestads-Tidningen och Hjo Tidning. NWT Gruppen äger dessutom ett betydande fastighetsbestånd i Karlstad, Skövde, Mariestad, Kristinehamn, Arvika och Säffle.

NWT Gruppen omsätter 500 mkr och har ca 350 anställda.

Mest läst