Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Skingrossisten UF Företag 6
Filip Lundberg och Anton Bertilsson säljer skins till dataspelet Counter-strike.

Skingrossisten har sålt för dryg miljon

UF-företaget Skingrossisten har sedan starten i höstas sålt varor för drygt en miljon kronor. – Vi hittade ett hål på marknaden­ och har genom bra priser och säker handel kunnat ge kunderna vad de vill ha, säger Filip Lundberg.

Redan i somras började kompisarna Anton Bertilsson och Filip Lundberg från teknikprogrammet vid De la Gardiegymnasiet planera för sitt UF-företag. De hade bestämt sig för att bli återförsäljare av så kallade skins till dataspelet Counter-strike.

– Jag har spelat en del och vet att det finns en stor efterfrågan men att marknaden är osäker. Vi ville helt enkelt skapa en tryggare marknad, berättar Anton Bertilsson.

– Skins är en utsmyckning och det ger dig ingen fördel i spelet. Men ett dyrt skin är som en dyr klocka i verkligheten, det ger status, förklarar han.

De har via olika Facebookgrupper marknadsfört sig och byggt upp en stark kundbas. Och det har gett resultat. Killarna har sålt för över en miljon kronor sedan starten.

– Eftersom all vår försäljning sker via nätet är vi inte begränsade till närområdet utan vi har kunder i hela landet, säger Filip.

Skinsen de säljer har de köpt in, från början av privatpersoner men i takt med att företaget växt har de fått vända sig till större aktörer. Eftersom att det är ett UF-företag slipper de momsen vilket gör att de kan hålla nere priserna. Något de också hoppas kunna göra när det blivit ett handelsbolag och momsen läggs på. För planen är att omvandla UF-företaget när kursen är slut.

– Vi har lite juridiska saker att se över men vi hoppas att allt ska vara klart efter sommaren, säger Filip.

Försäljningen sker på deras hemsida och för att få skinset levererat till sin dator handlar man via en inlogg som Counter-strike använder sig av. Leveransen kan därför gå ganska fort då produkten skickas över nätet. Men för att bli ännu snabbare planerar killarna för en automatisering av sidan så att de själva inte ska behöva skicka. På så sätt går leveransen fortare när en beställning läggs på natten eller när killarna har lektion.

Den 22–23 mars är det dags för Skaraborgs UF-mässa i arenan och Skingrossisten har på förhand blivit nominerade i kategorin Årets UF-företag.

– Vi är väldigt taggade, säger Anton.

Counter-strike

Counter-strike, eller CS, är i grunden ett lagspel som spelas på nätet. Det är ett skjutspel där man är fem mot fem. Det är uppdelat i två halvlekar med totalt 30 omgångar. Första halvleken ska man attackera genom att plantera bomber. Andra halvleken ska man försvara bombplatserna.

Skinsen som Skingrossisten säljer är till för att dekorera skjutvapnen, knivarna eller handskarna.

Det går att tävla i CS på proffsnivå, något Emil ”Heaton” Christensen gjort som deltog i förra årets säsong av Mästarnas mästare.

Mest läst