Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Skaraborgs tingsrätt9

Fyra män får fängelse efter grov utpressning

Fyra män döms till fängelse i upp till 2,5 år för bland annat grov utpressning efter att ha krävt in en narkotikaskuld av en Varabo.

I mitten av augusti förra året kom de tre männen i 25-årsåldern hem till en man och en kvinna på en gård i Vara kommun för att, enligt åtalet, kräva in en narkotikaskuld åt en fjärde, 48-årig man. När Varabon vägrade betala blev han nedslagen och därefter ringde de dit 48-åringen, som påstås vara medlem i mc-gänget Bandidos.

När han anlänt till gården fortsatte, enligt åtalet, misshandeln genom att mannen bland annat blev slagen, sparkad och stampad på. Därefter krävde en av de nu dömda männen att få hustruns bilnycklar och därefter lämnade de fyra gården.

Samtliga fyra har nekat till anklagelserna om grov utpressning och försök till grov utpressning. Nu har Skaraborgs tingsrätt meddelat sin dom.

48-åringen döms till fängelse i två år för grov utpressning, försök till grov utpressning, två fall av grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott samt ett fall av brott mot lagen om förbud mot knivar och andra farliga föremål.

En 22-åring döms till fängelse i 1,5 år för grov utpressning, försök till grov utpressning, olovligt brukande, olovlig körning och narkotikabrott.

En 24-årig man döms till fängelse i två år och fyra månader för grov stöld, grov utpressning, försök till grov utpressning, två fall av olovlig körning och ett fall av rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Ytterligare en 24-årig man döms till fängelse i två år och sex månader för grov stöld, grov utpressning, försök till grov utpressning, häleriförseelse, tre tillfällen av olovlig körning och rattfylleri, fyra fall av ringa narkotikabrott samt fem fall av brott mot knivlagen och ett fall av vapenbrott.

De ska också betala skadestånd till mannen och kvinnan samt sedvanlig avgift till Brottsofferfonden.

Mest läst