Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Skaraborgs tingsrätt8

Har stört grannarnas nattsömn med musik

I åratal har en Varabo spelat så hög musik hemma på gården att grannarna haft problem med att sova. Nu åtalas han för ofredande.

I polisens förhör med ett antal av den åtalade mannens grannar framgår att de till och från störts av ljud från hans gård i sju, åtta år men att det eskalerade i somras.

Det har framförallt handlat om musik, ibland dygnet runt, på så hög volym att det inneburit problem att sova på nätterna. "Han spelar samma skiva tills den är utnött, då byter han", säger en av grannarna.

Men en period tjöt även en lastbilstuta som drevs av en kompressor, ibland i flera timmar i sträck. "Oljudet väckte hela byn", säger en granne till polisen.

Försök att prata med grannen, som är i 65-årsåldern, har enligt polisförhören bara lett till att han blivit arg och otrevlig. Efter åtskilliga samtal till polisen har ärendet hamnat i Skaraborgs tingsrätt, där mannen nu åtalas för ofredande.

I förhör med polisen medger mannen att han ofta spelar hög musik och att det beror på att han har svår värk i en axel och att musiken "lättar upp det lite". En fråga i förhöret lyder:

Förstår du att detta stör dina grannar enormt mycket?

– Ja, det är klart att jag förstår det. Jag gör det inte för att vara dum. När jag är nykter då spelar jag inte så högt.

Mannen säger att han godtar ett eventuellt strafföreläggande, men han är inte beredd att betala den ersättning två av grannarna har begärt. Det handlar om totalt 68 000 kronor, för kränkning samt för sveda och värk.

Mest läst