Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

per
Per Johnsson är Folkpartiets kommunalrådskandidat i årets val i Lidköping. Han bor i en 1800-tals lägenhet vid torget. Det första han ser på morgonen är klockan på Gamla rådhuset.

Pär Johnsson FP:s förstanamn

Pär Johnsson, 46, är den fjärde i raden av borgerliga kommunalrådskandidater inför valet. 70 procent av folkpartisterna i Lidköping ville i provvalet ha honom som förstanamn.

Folkpartiet har i dag bara två mandat i kommunfullmäktige och är därmed det minsta av de fyra borgerliga partierna i alliansen. Men det hindrar inte Pär Johnson att från ställa upp som kommunalrådskandidat.

– Jag anser att den som är bäst lämpad för posten ska få den. Det är viktigt vem som är kommunens ansikte utåt, säger Pär Johnsson som till vardags jobbar med ledarskapsutveckling på Nordea och med att slå ihop fyra stora banker och kulturer i Norden till en stor gemensam bank. En del av hans jobb är att se till att rätt person har rätt jobb.

Ronny Weihard
ronny.weihard@nlt.se
0510-89705

De första tio namnen på Folkpartiets lista inför valet: 1) Pär Johnson, 2) Charlotta Stark, 3) Mattias Hätting, 4) Eva Lager, 5) Henry H Henriksen, 6) Awaz Karim, 7) KarlOlof Fernow, 8) Inger Svensson, 9) Jan Håkan Otterberg, 10) Pia Keden

Mest läst