Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Säger nej till Medeltidens värld

Utsikterna att kunna sälja Medeltidens Värld med Äventyrslandet har minskat sedan huvudintressenten har dragit sig ur. Det var ett besked som lämnades till styrelsen för bolaget när de nyligen höll sitt sammanträde.

Det är kommunstyrelsens ordförande Kenth Selmosson (S) som hela tiden har hållit i förhandlingarna och diskussionerna med de som visat intresse för Medeltidens värld. Han är även ordförande i styrelsen för bolaget Medeltidens värld.

Förra måndagen löpte tidsfristen ut för den intressent som alltsedan februari månad förra året varit kommunens huvudspår. Då förklarade de att de inte längre var intresserade av ett förvärv och de har därmed sagt sitt definitiva nej.

Kenth Selmosson medger att man har satsat sin mesta energi på den intressent som hela tiden har kallats för huvudspåret, men det har även funnits fler som varit intresserade. Sammanlagt har man haft kontakt med 17 olika företag och privatpersoner. Med några har man fört diskussioner medan andra varit på plats och tittat på anläggningen.

Selmosson menar att denna intresselista fortfarande till stora delar är aktuell men att utsikterna har minskat att få anläggningen såld.

Ambitionen att få parken såld innan årsskiftet har därmed inte uppnåtts och nu jobbar man mot en bred politisk lösning om hur man ska gå vidare. Det saknas inte förslag, där ett går ut på att man ska sälja det som kan säljas och därmed ge något tillbaka.

Mest läst