Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

Martin Johansson kan bli Årets man

På lördag kväll avslöjas det vem som blir Årets man i svensk bandy. En av de tre spelarna som är nominerade är Villas landslagsförsvarare Martin Johansson.

En olycklig tumskada gjorde att Villas försvarare Martin Johansson missade de tre sista matcherna för Villa i semifinalserien mot Edsbyn. Det blev som bekant respass där, men nu kan landslagsspelaren åtminstone få en lite mer positiv avslutning på säsongen, då han är nominerad till Årets man i svensk bandy.

Tillsammans med Sandviken-duon Daniel Berlin och Christoffer Edlund utgör Martin Johansson den trio som gör upp om priset. Vem som drar det längsta strået avslöjas under lördagskvällens bandygala, som äger rum i samband med SM-finalerna i Uppsala.

Senaste Villa-spelare att bli Årets man i svensk bandy är David Karlsson, som tog hem utmärkelsen säsongen 2016.

Motiveringarna för de tre kandidaterna på herrsidan:

Christoffer Edlund, Sandvikens AIK
"Säsongens skyttekung i Elitserien som besitter en otrolig förmåga att alltid ligga rätt. Christoffer spelar med stor fart och har ett fantastiskt skott. En komplett anfallare som är ett ständigt hot för motståndarnas försvar".

Martin Johansson, Villa Lidköping BK
"Villas försvarsgigant är inte bara bärande i klubblaget utan även i landslaget. Martin har en fantastisk förmåga att ligga rätt i banan och är otroligt brytningssäker. Han spelar dessutom med en vilja som gör att han höjer sina medspelare".

Daniel Berlin, Sandvikens AIK
"Sandviken och landslagets spelmotor utsågs till VM:s mest värdefulla spelare i Chabarovsk. Daniel är en tvåvägsspelare som är komplett. Han har stora defensiva kvalitéer samtidigt som han både är en fantastisk avslutare och framspelare".

Se mer från - Villa Lidköping