Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

villa joel

Villas talang prisas – för tredje året i rad

BANDY: Joel Broberg är landets bästa junior. För andra året i rad tar Villas 18-åring hem priset som Årets junior. – Så klart att det är roligt även om jag hellre hade vunnit SM-guld, säger Joel som även blev Årets pojkspelare 2016.

Ni som har följt Villa är förstås inte förvånade att 18-årige Joel Broberg återigen blir Årets junior.
Beskedet kom under tisdagen och motiveringen på svensbandy.se lyder så här:
"Joel är en spelare som har utvecklats mycket under säsongen. Han har en teknisk och fysisk förmåga att utmana sina motståndare och sätta sina lagkamrater i bra lägen".

Joel smällde in 21 mål och svarade för sju assist i Villa den gångna säsongen.
– Skönt att få vinna detta pris som faktiskt visar att jag ändå har gjort något bra under säsongen, säger Joel.

Och Broberg har bara blivit bättre och bättre och framför allt minns vi hans båda läckra solomål i den första SM-semifinalen borta mot Edsbyn (3–1). Det är ungdomslandslagens förbundskaptener som ingår i juryn som utser Årets junior.

Joel fick ju priset redan i fjol som ett år för ung. 2016 fick han dessutom priset som Årets pojkspelare och bara fyra spelare har fått dessa pris åren efter varandra.

Förutom Joel är det Jonas Claesson, Daniel Berlin och Erik Pettersson. Snacka om fint sällskap och om dessa tre har fått pris som årets junior två gånger som Joel låter undertecknad vara osagt.

Hur som helst så kommer Joel att få ta emot priset på Studenternas på lördag före SM-finalen. Kanske en liten tröst för söndagens snöpliga semifinalsorti i Edsbyn.
– Så klart att det är roligt. Det betyder ju ganska mycket även om jag alla dagar i veckan hellre hade vunnit SM-guld, säger Joel.

Övriga årets ungdomsspelare: Årets pojkspelare: Marcus Öhman, LJusdal. Årets flickspelare: Wilma Uhlin, Sandviken. Årets junior, tjej: Ida Friman, Kareby.

Se mer från - Villa Lidköping