Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

erica
Erica Widell gjorde efterlängtad comeback i Lidköpingshandbollen i fredags. När HKL körde över Brukspöjkera med 30–11 blev hon femmmålskytt. Men Erica, som har ett antal SM-finaler med Skövde på meritlistan, kommer inte att vara med hela tiden på grund av helgstudier. Hon saknades också i gårdagens bortafight när HKL efter sex raka segrar föll med 21–24 mot HK S-hof.

Widell gjorde comeback

Erica Widell gjorde comeback och blev femmålsskytt när jumbon Brukspöjkera krossades med 30–11 (16–5). Då gick HK Lidköping upp i serieledning i västra ettan. – Jag hoppas Erica nu kan vara med så mycket som möjligt, säger HKL-tränaren Solveig Widell.

27-åriga Erica Widell har radat upp SM-finaler i Skövde och tagit ett SM-guld.
Fjolårssäsongen blev den sista i Skövde och sedan dess har det bara varit en tidsfråga (!) innan Erica skulle finnas med på planen i succénykomlingen HK Lidköping.

På fredagskvällen var det dags för den vänsterhänta högernian att göra seriedebut i sin nya tröja.
– Hon skötte sig bra och är förstås en tillgång med all sin rutin, säger tränaren, och Ericas mamma, Solveig ”Sola” Widell.

Visst, fem bollar satte Erica och blev bästa målskytt tillsammans med Matilda Synnergren.
Erica kommer dock inte att spela söndagens bortafight mot HK S-hof i Göteborg.

– Erica kommer att studera på helgerna framöver. Hennes arbetstider gör också att hon inte kan träna fyra gånger i veckan, men jag hoppas förstås att hon kan vara med så mycket som möjligt framöver.

HK Lidköpings sjätte raka segrar var förstås ingen match. 30–11 är siffror som säger det mesta och det var spel mot ett mål i 60 minuter.
– Om vi gjorde en bra match? Nja, det var hyfsat, men inte mer. Dom hängde inte med i tempot helt enkelt, säger ”Sola”.

Mål, HK Lidköping: Erica Widell 5, Matilda Synnergren 5, Josefine Sörstrand 4, Elin Karlsson 3, Sandra Boström 3, Josephine Almgren 3, Rebecka Berling 3, Isabella Bengtsson 2, Emelie Magnusson, Ida Andersson.