Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

GÖT brand Elimkyrkan 11.jpg
Strax innan midnatt kom larmet om att det brann i entrén till Elimkyrkan i Götene och polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Branden tros ha startat i en dörrmatta och därefter spridit sig.

Tredje branden på en vecka i Götene

Natten till tisdagen brann det på utsidan av Elimkyrkan i Götene. Händelsen rubriceras som mordbrand och är den tredje onaturliga branden på en vecka i kommunen. Något eventuellt samband kan polisen inte uttala sig om i nuläget.

Strax innan midnatt natten till tisdagen fick räddningstjänsten larm om att det brann på utsidan av Elimkyrkan i Götene. Polisen misstänker att en dörrmatta tänts på och därefter har elden spridit sig. Skadorna blev trots det begränsade. Yttersidan av entrén är svart av sot, en glasruta spräcktes av värmen men verksamheten fortsätter som vanligt.
— Vi konstaterar bara att det har brunnit, antingen av slarv eller så har någon tänt på, säger Erik Bryskhe, pastor.

Det är tredje gången på kort tid som det brinner i Götene kommun. Natten till onsdag förra veckan totalförstördes en sommarbostad i Fullösa. Den branden tycks ha startat i köket trots att det ska ha varit utrustat med nyare vitvaror och jordfelsbrytare. Vid släckningsarbetet upptäcktes också att garagelåset var uppbrutet och dörrarna stod på vid gavel utan att något stulits och polisen rubricerade händelsen som mordbrand. Misstanken kvarstår även efter måndagens tekniska undersökning av brandplatsen.
— Man kan inte hitta någon naturlig förklaring till branden utan det tyder på att den varit anlagd, säger Eva Karlsson, utredare vid polisen i Lidköping.

Undersökningen av brandplatsen försvårades dock av att det var farligt att röra sig i det eldhärjade huset och några direkt ledande spår hittades inte.
— Men man hittar ju alltid saker, säger Eva Karlsson.

Två timmar efter larmet om branden i Fullösa började det brinna i en container i Gössäter, en knapp kilometer bort. Om dessa två händelser och branden i Elimkyrkan har något samband vill Eva Karlsson inte uttala sig om.
— Det blir bara spekulationer, säger hon.

Mest läst