Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.
⇒ Om Personuppgiftspolicy och cookies

Beställ

Håll dig uppdaterad med NLT digitalt för 1 kr Fri tillgång till hela nlt.se i en månad

181019-migrantdod-789151_se.nlt_1.jpg
Efter förhandlingar i förvaltningsrätten framgår det att en 14-årig pojke medger att han varit med och misshandlat en hemlös man samma dag som mannen dog. Arkivbild.

14-åring medger misshandel av dödad hemlös

En 14-årig pojke som är misstänkt för att vara inblandad i mordet på en hemlös man i Huskvarna har erkänt att han varit med och misshandlat mannen, skriver Aftonbladet.

Det var den 8 augusti som den hemlöse mannen från Rumänien hittades död i en park. Efter att mannen obducerats ändrade polisen brottsrubriceringen till mord. Två pojkar, 14 och 16 år, blev misstänkta för mordet.

Efter en förhandling i förvaltningsrätten om vård av 14-åringen, som inte är straffmyndig, tidigare under oktober framgår det att pojken medger att han har deltagit i en misshandel av den hemlöse mannen samma dag som mannen dog.

"Han har också uppgett att han har gjort sig av med de skor och kläder som han hade på sig vid händelsen i syfte att dölja dna-spår”, skriver förvaltningsrätten enligt Aftonbladet. Förvaltningsrätten beslutade att pojken ska få vård enligt lagen om vård av unga.

Den 16-årige pojken har tidigare varit häktad misstänkt för mordet, men har släppts ur häktet och överlämnats till sociala myndigheter.

Mest läst